Pihasuunnittelu


Meillä pihasuunnitelmat tehdään toteuttamaan asiakkaan toiveet ja tarpeet, unohtamatta käytännöllisyyttä, jolloin tuloksena on yksilöllisiä ja toimivia pihoja.

Pyrimme tekemään pihasuunnitelmat mahdollisimman käytännöllisesti ja resurssit huomioiden. Hyödynnämme tontilla jo olevia kasveja sekä huomioimme suunniteltujen taimien saatavuuden alueen taimistoista. Maansiirtotöiden ollessa käynnissä voidaan samalla maisemoida pihaa, jolloin kaikki kaikki tontilla oleva käyttökelpoinen maa-aines voidaan hyödyntää.

Avullamme unelmiesi piha.

Ammattilaisen tekemillä pihasuunnitelmilla sekä kirjallisilla istutus- ja hoito-ohjeilla saadaan pihan rakennustyöt sujuvasti käyntiin. Samalla voit säästää oman aikasi ja energiasi tärkeimpään: oman unelmapihan rakentamiseen!

Ennen pihasuunnittelijan tuloa, kannattaa selvittää ja hankkia valmiiksi seuraavat perusasiat:

- Tontin mittatarkka asemapiirustus tai vastaava, mikäli halutaan suunnitelmaluonnos piha-alueesta tai yksityiskohtainen pihasuunnitelma. Helpottaa myös neuvontakäyntiä.
- Grillipaikan, parvekkeen, pation, perennamaan, terassin tms. pohjapiirustus, mikäli halutaan suunnitelma vain tiettyyn rajattuun osa-alueeseen.
- Kattavat lähtötiedot luovat pohjan onnistuneelle suunnitelmalle. Mitä enemmän mittoja löytyy kohteesta, niin sitä nopeammin saadaan suunnitelma myös tehtyä.

Kannattaa myös miettiä vastauksia seuraavanlaisiin kysymyksiin:

- Mitä rajoituksia asemakaava asettaa tontin käytölle?
- Mitä tarpeita ja toiveita asukkailla on pihan / tontin suhteen?
- Mitä toimintoja pihalla halutaan harrastaa?
- Minkälaisen ulkoisen kuvan haluaa välittää, halutaanko esimerkiksi avoin vai suljettu piha?
- Onko toiveita kasveista, kukintojen tai lehtien värityksestä jne.
- Oma osaaminen ja halu puutarhassa työskentelyyn.
- Paljonko on valmis budjetoimaan pihan rakentamiseen?